Benvinguts Garibaldins més que un nom... un Sentiment

.

Vídeos

Diu la història que un estiu de 2003, un nodrit grup d´entusiastes formalitzà un nou projecte fester, la constitució de la filà Garibaldins.

La nova host, des de l´inici, tenia clar a quin cos fer bàndol, el cristià. Si més no, els propòsits eren diversos, entre ells aportar joventut, nous ideals, així com desfilar, viure i sentir la festa llutxentina des d´una posició privilegiada i participativa.

Com totes les empreses, el començament fou dur, ple de dies de lluita constant i, sovint, caminant a contracorrent, amb el ferm desig d´assolir amb goig un somni, una realitat. Ben segur, la bona predisposició i el recolzament de molts festers propicià un resultat satisfactori.


Celebràrem la nostra festa, el nostre desé aniversari. La nostra pompa mostrà la lluita dels guerrers en els primers dies d´agost, quan tractàrem d´estimular als nostres amics perquè ens feren costat en aquesta expedició. Fet i fet, el ball de les donzelles mostrà el festeig d´una década d´il·lusions dutes a bon port i endemés, la presència de les tropes dels Garibaldins erigits victoriosos després d´aquest viatge a les festes de Moros i Cristians de Llutxent.


                                                   Garibaldins, 10 anys amb la festa.Ball Medieval


El ball medieval es difongué després de la Reconquesta a les terres dels Regne de València. De caire senyorial, fou l´evolució immediata de la dansa moreska.

Les Noces d´Isabel a Teruel. Campament de recreació medieval

    El passat mes de febrer s´escenificaren a la ciutat de Teruel les noces d´Isabel Segura. Un festeig on participaren diverses associacions recreacionistes i actors. A grans trets, la celebració tractava d´apropar la història i els orígens de la ciutat a tots els visitants.

     Us recomanem que visiteu, en les pròximes edicions, aquesta rememoració històrica de l´esdeveniment produït a la ciutat. Quedareu glaçats de la màgia de l´espectacle i es fondreu en el període medieval.  


Cap comentari:

PRESENTACIÓ LLIBRE ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS A LUXEN

PRESENTACIÓ LLIBRE ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS A LUXEN
El pròxim 24 de desembre de 2012 ix a la venda el llibre Origen i evolució de les festes de Moros i Cristians a Luxen. En ell es fa un repàs històric de les celebracions des de l´edat mitjana fins l´época actual, incidint en l´organigrama fester i fent una extensa descripció de totes les filaes que han contribuït al desenvolupament i arrelament d´aquestes manifestacions festives recreacionistes al municipi. Tot i això, s´analitza el recorregut a través dels temps dels textos de les ambaixades, així com dels ambaixadors que difongueren la història local. L´autor de l´obra és Alfred Garcia i compta amb el recolzament de la Germandat de Moros i Cristians de Llutxent. A més a més, han col·laborat diferents personalitats llutxentines de la cultura. Estarà a la venda en llibreries especialitzades així com al seu domicili. ISBN: 978-84-616-0874-4. Origen i evolució de les festes de Moros i Cristians a Luxen, 266 pàgines.

PRESENTACIÓ DE LA CAPITANA ESTEFANIA LANGA PAVIA

PRESENTACIÓ DE LA CAPITANA ESTEFANIA LANGA PAVIA
El passat 26 d´ovtubre es presentà a la seu social del carrer sant Antoni el càrrec de capitana de la filà Lloburkanes que recaigué en Tefi, una de les seues afiliades des de la seua fundació en 2007.

Participació de la filà Garibaldins a l´entrada de Benigànim

Participació de la filà Garibaldins a l´entrada de Benigànim
El passat 25 d´agost de 2012, els Garibaldins van participar a l´entrada de Moros i Cristians amb motiu de la capitania de la filà Arquers. Tot un gest de germanor amb els companys del municipi de Benigànim.

FIRA MEDIEVAL A DAROCA 2012

FIRA MEDIEVAL A DAROCA 2012
L´últim cap de setmana de juliol els Moros i cristians de Llutxent es traslladaren fins a la ciutat del Jiloca per desenvolupar dues entrades triomfals de les seues respectives hosts. La participació dels Garibaldins va ser una constant junt a altres filaes llutxentines. Un símptoma inequívoc de la germanor i la vitalitat de festa de tots els seus membres.

Garibaldins, filà abanderada 2012

Garibaldins, filà abanderada 2012

SOPAR DE CONFRATERNITAT A LA SEU DELS BOQUIMOLLS I RECITADA DE L´AMBAIXADA DE L´APARELL

SOPAR DE CONFRATERNITAT A LA SEU DELS BOQUIMOLLS I RECITADA DE L´AMBAIXADA DE L´APARELL
Una gran nit junt als membres dels Boquimolls on gaudírem de la música i companyia d´una cataifa molt festera. L´Ordre dels Caragols obsequià amb un detall commemoratiu que reflexava l´esdeveniment.

FI D´UN ANY MAGNÍFIC I MÀGIC

FI D´UN ANY MAGNÍFIC I MÀGIC
Després de viure un intens any ple d´activitats lúdiques i festives, hem arribat a la fi. Amb un monòleg que provocà grans rialles entre el públic i una festa a la fi d´aquest amb la companyia de la filà Benimerins. Passem el testic a aquests últims i els desitgem a tots ells i als capitans Paco Pous i Josefa Garcia un any esplendorós.

UNA FOTO PER AL RECORD I AMB LA PARTICIPACIÓ DELS KALIFES

UNA FOTO PER AL RECORD I AMB LA PARTICIPACIÓ DELS KALIFES
Molt emotiva la Capitania.

MÉS QUE UN NOM.....UN SENTIMENT

MÉS QUE UN NOM.....UN SENTIMENT
Fou a l´estiu de l´any 2003 quan un grup d´amics ens reunirem al Bar Paloma i decidírem constituir la filà. Un any després, al mes de maig informarem al president de la Germocril, Ximo el pintor, de les nostres ganes de participar activament a la festa i, amb l´ajuda de la Germocril ferem realitat el somni i fundarem la Comparsa Garibaldins.