Benvinguts Garibaldins més que un nom... un Sentiment

.

dissabte, 9 d’abril del 2016

Guia festera 2016





**Dissabte 16 d´abril

-A les 11:30 h assaig d´ambaixades al Castell-Palau.

-A les 13:00 h Hissada de banderes, al Barranquet de la Sang. Eixida de les filaes des de l’Ajuntament.

-A les 18:00 h Pregó de la Festa, a la Plaça Major.
Pregoner:
Proclamació de la Capitana 2016 Filà Raboses.

-A les 24:00 h Entrada Falsa
Ordre: Bokimolls, Templaris, Lloburkanes, La Molt Festera Ordre del Pikamà i Garibaldins. Kalifes, Mahometanes, Benimerins, Safires, Turqueses i Raboses,

Itinerari: Ronda, Creu, Daroca, Badenes, El Raval, Pl. Major, Beato José Aparicio, Mig i Mont Sant.


**Dissabte 23 d´abril

-A les 17.30 h. Himne de la Festa.

-A les 18:30h Entrada de Bandes de Música. L’ordre de la desfilada es l’invers al de l’entrada.
Tancarà l’entrada la UM de Llutxent amb la bandera de la Germandat i la dels bàndols Moro i Cristià.

-A les 19:25 h Entrada de Moros i Cristians.
Ordre de la desfilada, previsió horària.

BÀNDOL MORO

A les 19:30 h Bandera de la Germandat, la del bàndol Moro i les banderes de les filaes, acompanyats pel grup de percussió Raval Jussà.

A les 19.35 h. Filà Bokimolls.
A les 19:50 h. Filà Templaris.
A les 19:55 h. Filà Lloburkanes.
A les 20:00 h. Filà La Molt Festera Ordre del Pikamà.
A les 20:10 h. Filà Garibaldins.


BÀNDOL CRISTIÀ

A les 20:15 h. La bandera de la Germandat, la del bàndol cristià i les banderes de les filaes, acompanyats pel grup de percussió Raval Jussà.

A les 20:20 h. Filà Kalifes.
A les 20:30 h. Filà Mahometanes.
A les 20.45 h. Filà Benimerins.
A les 20:50 h. Filà Safires.
A les 20:55 h  Filà Turqueses
A les 21:00 h. Filà Raboses. FILÀ CAPITANA.


**Diumenge 24 d´abril

-A les 10:30 h. Diana de Gala. Ordre: Bokimolls, Templaris, Lloburkanes, La Molt Festera Ordre del Pikamà i Garibaldins. Kalifes, Mahometanes, Benimerins, Safires, Turqueses i Raboses,

Itinerari: Concentració a l’ Ajuntament vell, Ajuntament, Aljub, Sant Josep, Sant Vicent, Mar, Plaça Lluís Vives, Mig, Av. Mont Sant, Sant Antoni, Jesús Arias, Baix, José Aparicio, Plaça Major, Porxes, Sant Doménech i Ajuntament.

-A les 11:45 h. Les banderes dels dos bàndols i la de la Germandat es concentraran a la Plaça de l´ajuntamet per escortar la capitana a l´esglèsia.

-A les 12:00 h. Missa en honor de la Santa Faç.

-A les 13:00 h Ambaixada Mora Ambaixador Moro: Santi Margarit. Ambaixador Cristià: José Pérez.

-A les 18:30 h. Les banderes es concentraran per recollir el capità.

-A les 19:00 h Ofrena a la Sta. Faç

Ordre: Poble, Bokimolls, Templaris, Lloburkanes, La Molt Festera Ordre del Pikamà i Garibaldins. Kalifes, Mahometanes, Benimerins, Safires, Turqueses i Raboses, Pompa Capitana, Capitana,, Junta de Govern, Festers i Festeres, Regina de les Festes i Ajuntament.

Itinerari: C/ Primer de maig, C/ Benigànim, Cervantes, Daroca, Badenes i Plaça Major
Al finalitzar l’ofrena començarà la processó.

Itinerari: Plç/ Major, Beato José Aparicio, Baix, Mont Sant, Mig, Sta Faç, Plç/ Lluís Vives, Mar, Plç/ Indalecio Ribelles, Porxes, St. Vicent, St. Domench, Badenes, El Raval, Plç/ Major.


**Dilluns  25 d´abril

-A les 11:45 h. Les banderes es concentraran per recollir el representant fester.

-A les 12:00h Missa en honor al Crist del Conhort. Presidida per la Germandat, representants de les filaes i la Capitana

-A les 13:00 h.  Ambaixada Cristiana Ambaixador Cristià: Javier Prats Ambaixador Moro: Juan Martí

-A les 18:15 h. Les banderes es concentraran per recollir la Capitana.

-A les 18:30h Retreta de Gala

Ordre: Bokimolls, Templaris, Lloburkanes, La Molt Festera Ordre del Pikamà i Garibaldins. Kalifes, Mahometanes, Benimerins, Safires, Turqueses i Raboses.

Itinerari: Palau- Castell, Daroca, Plaça Dotze, Dotze, Baixada Poasses, Plç/ Poasses, Pujà Cementiri, on tindrà lloc l’ofrena de flors i els trets de salves d’honor i recordatori.

-A les 21.00 h Processó del Crist del Conhort

Ordre: Trabucaires, Bokimolls, Templaris, Lloburkanes, La Molt Festera Ordre del Pikamà i Garibaldins. Kalifes, Mahometanes, Benimerins, Safires, Turqueses i Raboses, Pompa Capitana i Capitana ,poble, festeres i festers, Crist del Conhort i Germandat de Moros i Cristians.


**Dimarts 26 d´abril

-A les 08:00 h Despertada amb Trabucs

Itinerari: Barranquet de la Sang, Costa, St. Domenech, Castell, Aljub, Creu, Daroca, Badenes, El Raval, Plç/ Major, Porxes, St. Doménech, Plç/ Indalecio Ribelles, Font, Mig, Roqueta, Mont Sant, St. Antoni, Jesús Arias, Baix, Beato José Aparicio, Plç/ Major, El raval, Badenes, Daroca, Avinguda Valencia.

Aquest acte posarà fi a la FESTA de 2015


PRESENTACIÓ LLIBRE ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS A LUXEN

PRESENTACIÓ LLIBRE ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS A LUXEN
El pròxim 24 de desembre de 2012 ix a la venda el llibre Origen i evolució de les festes de Moros i Cristians a Luxen. En ell es fa un repàs històric de les celebracions des de l´edat mitjana fins l´época actual, incidint en l´organigrama fester i fent una extensa descripció de totes les filaes que han contribuït al desenvolupament i arrelament d´aquestes manifestacions festives recreacionistes al municipi. Tot i això, s´analitza el recorregut a través dels temps dels textos de les ambaixades, així com dels ambaixadors que difongueren la història local. L´autor de l´obra és Alfred Garcia i compta amb el recolzament de la Germandat de Moros i Cristians de Llutxent. A més a més, han col·laborat diferents personalitats llutxentines de la cultura. Estarà a la venda en llibreries especialitzades així com al seu domicili. ISBN: 978-84-616-0874-4. Origen i evolució de les festes de Moros i Cristians a Luxen, 266 pàgines.

PRESENTACIÓ DE LA CAPITANA ESTEFANIA LANGA PAVIA

PRESENTACIÓ  DE  LA  CAPITANA  ESTEFANIA  LANGA  PAVIA
El passat 26 d´ovtubre es presentà a la seu social del carrer sant Antoni el càrrec de capitana de la filà Lloburkanes que recaigué en Tefi, una de les seues afiliades des de la seua fundació en 2007.

Participació de la filà Garibaldins a l´entrada de Benigànim

Participació de la filà Garibaldins a l´entrada de Benigànim
El passat 25 d´agost de 2012, els Garibaldins van participar a l´entrada de Moros i Cristians amb motiu de la capitania de la filà Arquers. Tot un gest de germanor amb els companys del municipi de Benigànim.

FIRA MEDIEVAL A DAROCA 2012

FIRA  MEDIEVAL  A  DAROCA  2012
L´últim cap de setmana de juliol els Moros i cristians de Llutxent es traslladaren fins a la ciutat del Jiloca per desenvolupar dues entrades triomfals de les seues respectives hosts. La participació dels Garibaldins va ser una constant junt a altres filaes llutxentines. Un símptoma inequívoc de la germanor i la vitalitat de festa de tots els seus membres.

Garibaldins, filà abanderada 2012

Garibaldins, filà abanderada 2012

SOPAR DE CONFRATERNITAT A LA SEU DELS BOQUIMOLLS I RECITADA DE L´AMBAIXADA DE L´APARELL

SOPAR  DE  CONFRATERNITAT  A  LA  SEU  DELS  BOQUIMOLLS  I  RECITADA  DE  L´AMBAIXADA  DE L´APARELL
Una gran nit junt als membres dels Boquimolls on gaudírem de la música i companyia d´una cataifa molt festera. L´Ordre dels Caragols obsequià amb un detall commemoratiu que reflexava l´esdeveniment.

FI D´UN ANY MAGNÍFIC I MÀGIC

FI D´UN ANY MAGNÍFIC I MÀGIC
Després de viure un intens any ple d´activitats lúdiques i festives, hem arribat a la fi. Amb un monòleg que provocà grans rialles entre el públic i una festa a la fi d´aquest amb la companyia de la filà Benimerins. Passem el testic a aquests últims i els desitgem a tots ells i als capitans Paco Pous i Josefa Garcia un any esplendorós.

UNA FOTO PER AL RECORD I AMB LA PARTICIPACIÓ DELS KALIFES

UNA  FOTO  PER  AL  RECORD  I  AMB  LA  PARTICIPACIÓ  DELS  KALIFES
Molt emotiva la Capitania.

MÉS QUE UN NOM.....UN SENTIMENT

MÉS QUE UN NOM.....UN SENTIMENT
Fou a l´estiu de l´any 2003 quan un grup d´amics ens reunirem al Bar Paloma i decidírem constituir la filà. Un any després, al mes de maig informarem al president de la Germocril, Ximo el pintor, de les nostres ganes de participar activament a la festa i, amb l´ajuda de la Germocril ferem realitat el somni i fundarem la Comparsa Garibaldins.